Generelt,  Mad

Blomkålsuppe med gurkemeje

Denne blomkålsuppe med gurkemeje er hurtig, nem og smager skønt. Ved at anvende gurkemeje og karry får du en suppe med smag der brænder ligt på tungen, samtidig med at den er blød og mild. Suppen er god hvis du ønsker at tabe et par kilo, da den indeholder få kalorier. Hvis du skifter fløde ud med mælk, skærer du en del kalorier væk. Spis suppen et par dage om ugen, og gå mindst 10.000 skridt de dage du spiser suppen. Det vil skære ca. et kilo væk, hvis du undgår søde sager og andet overflødigt fedt.

suppe
Blomkålsuppe med bacon og persille

Gurkemeje

Gurkemeje er et krydderi, der beskytter dine bryster mod kræft. Stoffet curcumin er det aktive stof i gurkemeje, der skubber til kroppens egne helbredende egenskaber med sine kræfthæmmende og antiinflammatoriske virkning. Gurkemeje er et af de mest potente naturlige antiinflammatoriske stoffer der er opdaget, og du bør spise det regelmæssigt. Det er vigtigt, at du spiser det sammen med sort peber, da sort peber indeholder peperine, der hjælper med optagelsen af curcumin.

Hvis du ønsker at læse om curcumins effekt for at beskytte din krop mod brystkræft, kan du læse denne artikel:
Anticancereffekt af curcumin der hæmmer cellevækst i brystkræftceller

Blomkålsuppe

For at lave denne skønne blomkålsuppe skal du bruge:

1 stort blomkål
2 porrer
1 tsk gurkemeje
1 tsk medium stærk karry, fx kandyan karry
1 – 2 tsk salt
sort peber
1 økologisk suppeterning
1 liter vand

Suppe
Dejlig blomkålsuppe med gurkemeje

Kog det hele i en gryde ca. 20 minutter. Blend suppen med en stavblender i gryden. Tilsæt evt. ½ dl fløde eller mælk. Spis en skive god rugbrød til.

Spis denne suppe mindst hver anden uge i 2 dage i træk. Gå ture og se om du taber på din vægt. Suppen, motionen og fornøjelsen ved at lave din egen mad, gør dig glad, og inspirerer dig til at beskytte din krop.

Husk at den mad du spiser har betydning for din brystsundhed.