Generelt,  Livsstil

Hvordan din brystkræft risiko kan minimeres

Hvordan din brystkræft risiko kan minimeres er kritisk for unge kvinder og piger at lære om og have kendskab til og kunne anvende det i hverdagen.

Denne artikel er starten på en serie om din risiko for at få brystkræft.

Reducer risikoen for brystkræft

Efter årtier med fremskridt for forbedret diagnostik, bedre behandlinger, og en dybere forståelse af genetiske risikofaktorer og stærkere supportnetværk, er brystkræft stadig den mest almindelige kræftform hos kvinder.

Og hvad der er endnu mere vedrørende: den samlede forekomst af brystkræft forventes at fordobles globalt inden år 2040 og forekomme mere ofte hos yngre kvinder. Det er mere end nogensinde vi har brug for at fokusere vores bestræbelser på at finde måder at reducere risikoen for brystkræft.
Med så mange liv på spil, har vi et presserende behov for at give piger og kvinder med rettidig uddannelse omkring etablerede livsstils faktorer som nye miljøfarer der kan også øge oddset for udvikling af brystkræft.

Ændre dine vaner

Der er meget, vi alle kan gøre for at hjælpe med at sænke risikoen for at få brystkræft. Men først skal vi være villige til at genoverveje mange hver dags valg og ændre gamle vaner. Vi skal overveje mere hvad vi spiser, drikker, ånde, hvad vi bruger fra køkkenet og rengøringshylden samt den medicin vi tager.

Vi er også nødt til at tackle vores udfordringer: hvor meget vi vejer og træner; hvordan vi håndterer reproduktive valg, stress og mange andre aspekter af vores liv. Mange af disse faktorer påvirker, hvordan vores ydre miljø påvirker det indre miljø i vores kroppe.

brystkræft risiko
Hvordan din brystkræft risiko kan minimeres

Du kan reducere din risiko for udvikling brystkræft der er baseret på videnskab, så vi starter bestemt ikke fra bunden. Resultaterne af løbende forskning identificerer både veletablerede og nyligt mistænkte brystkræft risikofaktorer. Og mange af disse faktorer kan reduceres eller ændres ved at ændre vores daglige liv. En hver kvinde har en risiko for brystkræft, nogle har større risiko end andre. Selv en slank yoga vegetar instruktør uden familiehistorie kan få brystkræft. Alle af os er nødt til at tage skridt mod at sænke vores egen risiko. Sammen kan vi gøre store fremskridt mod målet om forebyggelse af brystkræft.

”Det er kritisk for unge kvinder og piger

at lære om og have kendskab til

hvordan risikoen for brystkræft kan minimeres

og derved tage fornuftige valg i hverdagen”

Lær om risiko faktorerne

Brystkræft risiko indeholder mange faktorer, som du bør kende til. Herved har du mulighed for selv at gøre en aktiv indsats, for at minimere din risiko for at få brystkræft, og hvordan din brystkræft risiko kan minimeres.

Følg med i denne serie om brystkræft risiko, og lær hvad du selv kan gøre og hvad du skal være opmærksom på.

Den første artikel udkommer om 1 uge med brysternes udvikling, som giver en forståelse for brysternes biologi og anatomi.