Generelt,  Kost

Lav en skøn varm gurkemeje mælk

Gurkemeje en af de mest fantastiske fødevarer, da den har et væld af antikræft-funktioner. Gurkemeje er medlem af gingerfamilien, og dens levende gul-orange nuance er det, der giver karry den gule farve. Karry og gurkemeje har været anvendt i asiatisk madlavning i tusinder af år og har mange gavnlige effekter, ikke kun mod kræft. Lav en skøn varm gurkemeje mælk.

Det latinske navn på gurkemeje er ”Curcuma longa”, fordi en af de vigtigste aktive ingredienser er en polyphenol, altså en naturlig antioxidant, der hedder curcumin. Generelt betragtes curcumin som den mest effektive bestanddel i gurkemeje og tegner sig for 2-8 procent i de fleste gurkemejepræparater. Curcumin har mange farmakologiske virkninger, heriblandt en overraskende gavnlig antioxidant og antiinflammatorisk effekt. Et studie har desuden vist, at curcumin hæmmer brystkræftcellens vækst og har således belyst en nøglemekanisme for curcumin.

Curcumin skubber til kroppens egne helbredende egenskaber med sine kræfthæmmende og antiinflammatoriske virkninger. Curcumin forøger cellernes sundhed samt giver en stærkere cellemembran. Det betyder, at cellerne bliver mere modstandsdygtige overfor infektioner og sygdom, og forbedrer kroppens immunforsvar.

Lav en skøn varm gurkemeje mælk

INGREDIENSER

  • 1½ dl letmælk økologisk
  • 1½ dl kokosdrik økologisk
  • ½ tsk. gurkemeje pulver – eller frisk gurkemejerod (pres i en hvidløgspresse)
  • ½ tsk. kanel
  • 1 knivspids sort peber
  • 1 tsk agave sirup
  • 1 tsk kokosmel økologisk

SÅ LET ER DET

  1. Pisk det hele sammen i en lille gryde
  2. Varm mælken op i gryden til kogepunktet, ca. 3-5 minutter. Hæld den varme gurkemeje drik op i et stort glas og rør rundt med en ske. Drys evt. med en smule kanel.

Læs denne forsknings artikel om gurkemejes gode virkning på brystkræftceller:
Anticancer effekt af curcumin hæmmer cellevækst i brystkræftceller

Gurkemeje er et af de mest potente naturlige antiinflammatoriske stoffer, der er opdaget, og du bør spise det regelmæssigt. Nyd en gurkemeje mælk flere gange om ugen.