Blomster,  Generelt,  Sy

Roser er kærlighedens blomst

Rosernes historie

Roser er kærlighedens blomst. Når vi dufter til roserne, vander dem og fjerner afblomstrede blade og grene får man selv en fornemmelse af rosernes skønhed. Man fornemmer en smuk blomst, som endda findes i mange forskellige farver, former og kulturtradition.

Rosernes historie er lang med mange tusinde roser at vælge imellem. Roser kan inddeles i grupper som buskroser, vildroser, moderne buskroser, stor blomstrende roser, klatreroser og bunddækkende roser.

I flere tusinde år har man dyrket roser i Persien, Ægypten, Indien og Kina. I Grækenland er rosen Afrodites blomst og symboliserer kærlighed og skønhed.

Ingrid Bergman

Når jeg syr roser er jeg inspireret af de stor blomstrende røde roser Ingrid Bergman. Det er en fløjls rød rose der har en mild duft. Denne rose blev præsenteret i 1983 af Poulsen Roser. Planten kan blive 1,5 meter høj, hvis den ikke beskæres for hårdt, og vinteren er mild. Blomsten blomstrer til langt ind i oktober.

Roser skal have selskab

Respekten for rosen er høj, og mange køber ofte en buket blomster kun med roser. Roser kan inddeles i grupper og roser skal have selskab , og det skal myldre og dufte omkring rosen. Det vigtigste er, at man ikke vælger andre blomster til buketten der er alt for stærk eller afvigende. Lavendler, anemoner og liljer er smukke sammen med roser og danner en buket der pynter i enhver stue. Grønne blade der omslutter buketten er med til at danne en smuk helhed.

Roser skal vælges med hjertet

Når du skal sy dine roser kan du bruge alle farver, og endda farver som ikke findes i naturen. Hvis du synes at blå eller sorte roser er flotte, kan du eventuelt omsvøbe dem med gule eller lyserøde blade. Og du kan blande farverne eller lave en ensfarvet buket, alt efter dit temperament og de farver du ønsker.

Det vigtigste er, at sy en buket du gerne selv vil beholde på dit bord i hjemmet, eller give dem væk til en du holder af. Det er givet at de fleste mennesker vil blive glad for en meget personlig buket roser. Roser er kærlighedens blomst.

  Sy selv dine roser

[shop-page-wp]